علیرغم آن که مقامهای امریکا و سایر مقامهای غربی بینش کاملی از نحوه عملکرد سیستمهای سفارشی اوکراین ندارند که تا حد زیادی بدان خاطر است که در حوزه میدانی حضور ندارند مقامها و تحلیلگران هر دو میگویند اوکراین به یک میدان نبرد واقعی و آزمایشگاه راه حلهای ارزان اما موثر تبدیل شده است.
مجله آمریکایی فوربس در گزارشی تحلیلی با اشاره به همکاریهای نظامی ایران و روسیه ادعا کرد که جمهوری اسلامی ممکن است تا اکتبر ۲۰۲۳ منتظر بماند تا پهپادها و موشکهای پیشرفتهتری را به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین ارائه کند.
سناریوی دوم برای شکست روسیه شامل شکست در بحبوحه تشدید تنش است. کرملین به شکلی پوچ انگارانه به دنبال طولانی کردن جنگ در اوکراین است و درعینحال کمپین اقدامات خرابکارانه ناشناخته را در کشورهای حامی کییف و خود اوکراین آغاز کرده است. در بدترین حالت، روسیه میتواند دست به انتخاب گزینه حمله هستهای به اوکراین بزند.
اقدام روسیه در حمله به اوکراین نوعی عبور از خط قرمزهای بین المللی بود با این حال، آنچه در میدان جنگ به نفع ملتهاست، تکیه بر عقل و منطق و محاسبات عینی، و نه صرفِ احساسات است. مسالهای که اوکراینِ امروز باید مد نظر داشته باشد و روی حمایتهای بلندمدت اروپا و به ویژه آمریکا از خود قمار نکند.
«چندین سال است که مدام میگوییم با روسیه روابط استراتژیک داریم درحالی که روسها هیچ وقت این کلمه را به کار نبردند. چرا به کار نمیبرند؟ برای آنکه اصلا قائل به چنین سطحی از روابط با ایران نیستند. اینکه ایران و روسیه دو قرارداد با هم امضا کردهاند و همکاری دفاعی خوبی هم در سوریه داشتهاند را نمیتوان روابط استراتژیک نامید. روابط ایران با روسیه حتی در ...
زیدآبادی نوشت: شانس احیای برجام البته به زیر ۲۰ درصد رسیده است، اما همین ۲۰ درصد هم در پرتو یک استراتژی تازه یعنی گشودن دامنۀ آن به روی موضوعات دیگر بویژه جنگ اوکراین امکانپذیر است.
رییس جمهور اوکراین مدعی شد که روسیه برنامه دارد از طریق به کار بردن پهپادهای ایرانی، حملاتی «طولانی» برای «از پای در آوردن» توان دفاعی و ملت اوکراین انجام دهد.
«ایران از نگاهِ روس ها، تا حد زیادی هزینههای تقابل با غرب را برای کرملین کاهش میدهد و در عین حال نقشی مهم در تامین امنیت محیط پیرامونی روسیه نیز بازی میکند. از این رو، روسها تقویت ایران و در عین حال متشنج بودن روابط این کشور با جهان غرب را در زمره منافع راهبردی خود ارزیابی میکنند.»
اتفاقاتی مانند اخراج گسترده کارمندان توسط غولهای IT، اقدام رگولاتورها برای سرکوبی قانونشکنان فناوری، مذاکرات کشورها پیرامون مقررات امنیت دیتا، جنگ تراشه آمریکا و چین و جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، نشان داد صنعت فناوری تا چه حد در برابر مسائل ژئوپلیتیکی و اقتصاد کلان آسیب پذیر است.